Finavista heeft in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) niveau brons van het FIRA Rating System© behaald. FIRA (www.fira.nl) koppelt ondernemingen die duurzaam inkopen aan bedrijven die duurzaam leveren. Finavista heeft zich hierbij aansloten omdat ze veel waarde hecht aan duurzaamheid en gelooft in het transparant maken van haar prestaties op dit gebied.

Audit op duurzaamheid

Middels een audit heeft FIRA gevalideerd of Finavista voldoet aan de principes van duurzaam ondernemen waaronder zaken vallen als medewerkersbeleid, best practices, certificeringen, maatschappelijk betrokkenheid en leveranciersbeleid. De sterke focus van Finavista op persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en sociale investeringen stonden hierbij centraal.

Nationale en internationale normen

Het FIRA beoordelingssysteem sluit aan bij nationale en internationale normen op gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. De principes en kernthema’s van de richtlijn ISO26000 staan hierbij centraal. Dit is ook de richtlijn die Finavista heeft omarmd bij de inrichting van het MVO beleid.

Met deze onafhankelijke MVO-certificering door FIRA biedt Finavista haar klanten en stakeholders de zekerheid dat haar strategie en prestaties betrouwbaar zijn.

Fira_bronze_member