Master Data Management

Onmisbare basis van een data-gedreven organisatie

Data wordt steeds intensiever gebruikt, maar in veel bedrijven is die data allesbehalve op orde. Datamanagement is binnen traditionele organisaties vaak nog reactief belegd. Dit terwijl we weten dat data-gedreven bedrijven als Google, Apple, en Bol.com juist door slim gebruik van (master)data steeds meer markten kunnen overnemen. Hoogste tijd om de basis op orde te maken. Hoe zorg je voor goed master data management? En hoe kan Finavista u helpen op het gebied van master data management?

3% foutieve data binnen bedrijf betekent 30% stijging van de operationele kosten

Werken met eenduidige systemen én kloppende masterdata

Voor datagedreven organisaties is het niet alleen belangrijk dat gewerkt wordt met eenduidige en zo min mogelijk systemen, het is ook erg belangrijk dat men werkt met kloppende inhoud van die systemen; de master data. Vooral dat laatste krijgt ondanks het toenemende belang nog maar weinig aandacht. Onterecht, aangezien ondermaatse datakwaliteit de bedrijfsvoering op vele plekken verstoort, met grote financiële gevolgen.

Volgens onderzoek door Harvard kost het met foutieve data tien keer zoveel inspanning om een activiteit af te ronden dan met correcte data. De consequentie hiervan is enorm: 3 procent foutieve data binnen een bedrijf betekent een stijging van 30 procent van de kosten. Op basis van diverse onderzoeken en onze eigen ervaring kunnen we stellen dat in de praktijk de data van organisaties een foutmarge heeft tussen de 10 en 25 procent. De impact op de operationele kosten spreekt voor zich.

De performance van bedrijven is steeds vaker afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte gegevens (data). Betrouwbare data, die op meerdere plaatsen binnen bedrijven gebruikt wordt (masterdata), maakt dat die bedrijven beter presteren. Zij zijn in staat klanten beter te bedienen, meer te verkopen, minder fouten te maken, betere beslissingen te nemen en met meer succes te innoveren.

Wilt u eenvoudig kunnen vaststellen waar uw organisatie staat met het management van de kwaliteit van masterdata, oftewel Master Data Management? Download het self assessment en krijg snel inzicht in waar uw organisatie staat en welke vervolgstappen mogelijk zijn!

master-data-management text image
datagovernance preview image

Schone data is de basis

Master Data Management begint met een gestructureerde en schone set aan data. Met ondubbelde gegevens en een schone set, kan er in een nieuwe omgeving een frisse start worden gemaakt. Download onze whitepaper Data Governance en lees meer over wat schone data voor uw bedrijf kan betekenen.

Lees meer over de diverse aspecten voor goed Master Data Management

Meer over Master Data Management?

Wilt u meer lezen over Master Data Management en welke stappen nodig zijn? Denk aan een organisatiebrede bewustwording en datacleansing. Download dan onderstaand artikel waarbij we verder ingaan op een aantal bovengenoemde zaken die nodig zijn voor goed Master Data Management.