Data Quality

Schone data als brandstof voor een efficiënte operatie

Data stroomt als brandstof door elke organisatie. De kunst is om de juiste data te verzamelen, te borgen dat de kwaliteit goed is en deze om te zetten naar bruikbare en effectieve informatie. Maar wanneer is data goed? Welke normen hanteert uw organisatie en meet u regelmatig of uw data voldoet aan deze normen? Schone data is naar onze ervaring essentieel, want de impact van data is tegenwoordig groot. Zijn uw managementrapportages en besluiten gebaseerd op juiste en schone data? Staat foutieve data het digitaliseren van uw processen middels RPA of procesautomatisering in de weg? Hoe belangrijk is schone data voor uw Data Analytics? En hoeveel invloed heeft de kwaliteit van data op de tevredenheid van uw klanten?

Schone data draagt direct bij aan een optimale performance en klantbeleving

Verbeteren van datakwaliteit begint bij inzicht

Het verbeteren van datakwaliteit begint veelal bij het inzichtelijk hebben van de mate waarin data juist, volledig en actueel is. Als deze informatie nog niet beschikbaar is dan kan Finavista u helpen de datakwaliteit inzichtelijk te maken. Ook kunnen wij u helpen met het ontwikkelen van de kwaliteitsnormen waaraan uw data moet voldoen. Met behulp van het inzicht in datakwaliteit kan vervolgens een stappenplan worden uitgewerkt om de kwaliteit structureel te verbeteren, maar ook om de datakwaliteit continu te monitoren.

Het inzichtelijk maken van datakwaliteit is een belangrijk hulpmiddel in het borgen van een optimale datakwaliteit op korte en lange termijn. Inzicht in datakwaliteit maakt een organisatie bewust van waar ze nu staat, helpt om te bepalen waar ze naar toe wil, en maakt de voortgang in dat proces helder. Een oplossing om datakwaliteit inzichtelijk te maken is de Smart Data Quality Suite van Finavista. Deze oplossing is in staat de datakwaliteit doorlopend te meten en laat aan de hand van een dashboard zien hoe de organisatie er met datakwaliteit ervoor staat.

Heeft u inzicht in de kwaliteit van uw data en waar eventuele vervuiling optreedt, dan kunt u doelgericht sturen op het verbeteren van de datakwaliteit. Data kan handmatig geschoond of verrijkt worden, maar ook geautomatiseerd. In beide varianten kan Finavista u adviseren en ondersteunen zodat uw data van optimale kwaliteit is en blijft.

Dat datakwaliteit essentieel is voor de performance van uw operatie, digitalisering, Data Analytics, maar zeker ook de mate van klanttevredenheid is evident. De ervaring van Finavista en haar Smart Data Quality Suite bieden u handvatten om datakwaliteit binnen uw organisatie op het gewenste niveau te brengen en te houden.

Wilt u meer weten over de aanpak van Finavista of de Smart Data Quality Suite dan vertellen wij u er met plezier meer over.

Finavista - Data Quality en de Smart Data Quality Suite textimage
datagovernance preview image

Download whitepaper Data Governance

Soms betekent het verbeteren van de datakwaliteit dat de data moet worden opgeschoond. Download onze whitepaper Data Governance en lees meer over wat schone data voor uw bedrijf kan betekenen.

Finavista

Meer informatie?

Wilt u de datakwaliteit verbeteren en zorgen voor een optimale performance en klantbeleving? Wij vertellen u met plezier meer over de aanpak van Finavista of over de Smart Data Quality Suite.