Data Analytics

Voorsprong door data slim in te zetten

Datagedreven bedrijven groeien sneller dan de markt en zijn bovendien in staat om effectief te reageren op veranderingen. Een bekende partij als Coolblue weet dit als geen ander toe te passen, maar ook organisaties als het UMC Groningen of de Amsterdam Arena zijn tegenwoordig steeds meer datagedreven. Hoe kunt u Data Analytics binnen uw organisatie inzetten en slim gebruik maken van data ten behoeve van verbetering van uw operatie, klanttevredenheid of commerciële performance? Hoe kunt u de juiste data ontsluiten en waar begint u wanneer u start met Data Analytics?

Bedrijven die nu inzetten op Data Analytics zijn de koplopers van morgen

Data Analytics: veel uitdagingen maar ook veel potentiële voordelen

Data Analytics kan bedrijven op veel verschillende manieren helpen. De inzichten die voortkomen uit Data Analytics kunnen bijvoorbeeld helpen de omzet te verhogen, efficiëntie van processen te verbeteren, klantenservice te optimaliseren of sneller te reageren op veranderingen in de markt. Dit alles begint bij het ontsluiten van data. Maar hoe werkt dat?

Finavista helpt organisaties de juiste interne en externe data inzichtelijk te maken als basis voor Data Analytics. Afhankelijk van de specifieke toepassing kan deze data bestaan uit historische gegevens, real-time data of een combinatie hiervan. Ook kan de data afkomstig zijn van zowel interne als externe gegevensbronnen. De hoeveelheid data groeit dagelijks met spectaculaire snelheid.

Is de data beschikbaar en inzichtelijk, dan kan Finavista uw organisatie helpen om de datasets doelgericht te analyseren met als doel conclusies te trekken over de informatie die ze bevatten. Vervolgens worden deze conclusies vertaald naar bruikbare en effectieve informatie die direct kan bijdragen aan bijvoorbeeld de efficiëntie van uw operatie of het optimaliseren van de klantbeleving.

Data Analytics biedt veel uitdagingen, maar ook veel potentiële voordelen. Duidelijk is in ieder geval dat veel bedrijven al zijn gestart met Data Analytics en dat veel bedrijven dit voorbeeld gaan volgen. Data Analytics vormt een belangrijke functie in het realiseren van een datagedreven organisatie waarmee u op vele manieren voordeel kunt behalen.

data analytics
datagovernance preview image

Schone data is de basis

Data Analytics gaat hand in hand met Data Quality. Zonder een schone set aan data, immers geen correcte analyses en inzichten. Lees hier meer over Data Quality en hoe u uw data orde kunt krijgen.

Finavista

Meer over Data Analytics?

Finavista helpt organisaties met het creëren van toegevoegde waarde voor uw operatie en klanten door data te ontsluiten, te converteren, te optimaliseren en slim in te zetten. Wilt u hierover meer weten neemt u dan contact met ons op.